.
   
 

Löytöeläimet

Laki velvoittaa kuntia järjestämään hoidon irrallaan tavatuille koirille, kissoille sekä muille lemmikkieläimille 15 vuorokauden ajaksi. Tänä aikana omistaja voi lunastaa kadottamansa eläimen hoito- ja kuljetuskuluja vastaan. Koirahoitola Peninkulma on tehnyt sopimuksen Alajärven kaupungin sekä Vimpelin ja Lappajärven kuntien alueen löytöeläinten hoitamisesta. Noudamme tarpeen vaatiessa tältä alueelta tavatut, kiinni otetut löytöeläimet.

Pyrimme saattamaan löytöeläimen ja sen omistajan yhteen kuuluttamalla huostaanotetuista eläimistä Järviradiossa. Meillä mahdollisesti olevat, omistajaansa etsivät tai uutta kotia kaipaavat löytöeläimet löytää myös kotisivuiltamme. Päivitämme sivut kerran kuukaudessa, joten ne eivät välttämättä ole aina ajan tasalla. Kannattaa siis tiedustella tilannetta puhelimitse. Meille voi myös soittaa ja ilmoittaa kadonneesta tai löytyneestä eläimestä.

Mikäli löytöeläimelle ei löydy omistajaa, yritämme parhaamme mukaan löytää sille uuden kodin. Tässä toivommekin sinun apuasi, jotta säästyisimme eläimen lopettamiselta. Mikäli harkitset lemmikin hankkimista, on löytöeläin erinomainen vaihtoehto. Etenkin syksyisin meille tulee paljon hylättyjä, uutta kotia kaipaavia kissanpentuja. Pennut otamme aina kotiimme, jotta ne sosiaalistuisivat ja oppisivat sisäsiisteiksi ennen luovutusta uudelle omistajalle. Meille tulee myös jonkin verran täysikasvuisia löytökissoja ja -koiria – onpa joukkoon mahtunut muutama hylätty kilpikonnakin. Muistathan siis, että myös täysikasvuisesta löytöeläimestä saa mukavan lemmikin!

Kaikille löytöeläimille ei valitettavasti löydy kotia. Niinpä tälläkin hetkellä perheeseemme kuuluu useampi kissa ja löytökoira Roponen. Kaikkia löytöeläimiä emme kuitenkaan voi itse pitää, vaan löytöeläimelle kotinsa ja sylinsä tarjoavia ihmisiä kaivataan kovasti.

.
 Koirahoitola Peninkulma, Niementie 12, 62800 Vimpeli, Puh. 040 5307 449 / 0400 669 171