.
   
 

Esittely

Eräänä päivänä vuosia sitten poliisi vei rakkaan, kotoa karanneen koiramme kaatopaikalle ja ampui sen. Syyksi saimme selityksen, ettei ole paikkaa, missä löytöeläimiä voisi pitää. Silloin ajattelin, että jonain päivänä perustan sellaisen paikan. Odottaessani kolmatta lastamme ajatus lasten kotona hoitamisesta ja samalla oman yrityksen perustamisesta tuli ajankohtaiseksi. Kiitos käsistään kätevän aviomieheni Sepon, suunnitelmani koirahoitolasta toteutuivat, ja Koirahoitola Peninkulma avattiin joulukuussa 1988.

Maalaistalossa varttuneena osana elämääni ovat aina olleet eläimet ja niistä huolehtiminen. Koirahoitolan perustamisen jälkeen olen käynyt erilaisia kursseja: tottelevaisuusohjaaja-, jalostus- ja jatkojalostusneuvoja-, pehmokoulutus- ja kasvattajakurssin. Jättijetin kennelnimellä olen kasvattanut aluksi bernhardinkoiria ja sittemmin pyreneittenkoiria. Olen myös toiminut muun muassa tottelevaisuuskoulutusohjaajana, Järviseudun Kennelkerhon puheenjohtajana ja pyreneittenkoirien jalostustoimikunnan jäsenenä. Koiramaailmaa onkin tullut nähtyä monelta eri kantilta.

Mieheni, neljän tyttäreni ja kolmen vaihto-oppilastyttäreni lisäksi perheeseemme ovat aina olennaisena osana kuuluneet lemmikit. Koirien ja kissojen lisäksi tutuiksi ovat tulleet kanit, marsut, hamsterit, gerbiilit, undulaatit, seeprapeipot, kanat ja hevonen. Elämä eläinten parissa onkin antoisaa: nelijalkaiset ystävät pitävät huolen siitä, että päivät ovat täynnä työntouhua, pehmeää tassutusta sekä pyyteettömiä hellyydenosoituksia. Koirahoitolan omistajana olen saanut tutustua monenlaisiin koiriin ja niiden omistajiin. On palkitsevaa huomata koirien omistajineen lähtevän tyytyväisinä – ja palaavan yhä uudelleen.

.
 Koirahoitola Peninkulma, Niementie 12, 62800 Vimpeli, Puh. 040 5307 449 / 0400 669 171